De zevende editie van Firstlook!

Jawel, de zevende editie van Firstlook 2014 staat op de agenda. Zaterdag 11 en zondag 12 oktober openen we weer de deuren van de vertrouwde Jaarbeurs in Utrecht om jullie in staat te stellen de nieuwste games en hardware uit te proberen en te genieten van al die andere toffe dingen die er in en om de game-industrie gebeuren.

Was het vorig jaar al dik feest met de premières van de PlayStation 4 en Xbox One, Firstlook 2014 belooft daar weer dik overheen te gaan. Zo begint de console-war pas komend najaar echt op gang te komen. De eerste games op de PS4 en XOne toonden immers nog niet echt wat deze machines kunnen en Nintendo begint eindelijk haar top-karakters van stal te halen. En dan de PC, die wordt sterker en sterker, ook in Utrecht straks. En wat te denken van de Steam Machines die rond die tijd moet gaan uitkomen of de grote hype van dit moment, Virtual Reality. Indies zijn bijna geen Indies meer, zo veel vraag is er naar hun games. Ga er dus maar van uit dat er veel meer Indie zal zijn in oktober. En eSports groeit. Wordt het dus niet eens tijd dat de internationale top ook in Nederland komt spelen…

Kortom, er valt straks weer enorm veel te doen en te beleven op Firstlook 2014. Hoogste tijd dus om kaarten te kopen. Vanaf 18.00 uur donderdag 1 mei aanstaande zijn de Early Bird en Early Access (waarmee je twee uur eerder naar binnen kunt) verkrijgbaar voor respectievelijk 10 en 25 euro. Waarmee Firstlook opnieuw van alle Europese game-events de laagste kaartprijzen heeft staan. Dubbel feest dus!

 • Metal_Girl_Solid

  25 euro voor VIP? Het word elk jaar steeds duurder joh! Krijgen we dit jaar dan eindelijk meer waar voor ons geld? Zoals de elk jaar beloofde exclusieve goodies en korting die we tot op heden nog niet hebben gekregen?

 • Robin

  25 Euro is een stuk duurder, ik heb al meerdere keren VIP tickets gehad, maar nu ga ik wel voor een normaal kaartje. 15 Euro extra voor 2 uurtjes langer lopen vind ik het niet waard…

 • michiel

  iets duurder zie ik?
  naja maakt niet uit ik koop ze toch wel :D

 • quickssilverr

  Ja dat is inderdaad echt belachelijk die prijs :S
  Dik meer betalen om 2 uur eerder naar binnen te mogen? Zonder goodies of wat dan ook? Slaat nergens op. Blijkbaar nog niets geleerd van de VIP troep van vorig jaar……

 • gamer

  wat maakt dit grote prijsverschil? niet alleen de 2 uur eerder toe gang lijkt me? of zijn de early access kaarten ook goedkoper bij bestelling op eerste dag? kan iemand van firstlook hier op reageren? vorig jaar lagen de prijzen toch dichter bij elkaar dacht ik.

 • kipjurk

  vorig jaar kregen de eerste 500 mensen toch een cod limmited edition Ghost?

  • quickssilverr

   Klopt en dat is toendertijd ook niet helemaal eerlijk verlopen! Het bleek dat toen de deuren open gingen er verkeerde polsbandjes uit werden gedeeld waardoor sommige mensen die bij die eerste 500 hoorde, er alsnog geen konden krijgen omdat ze zonder het juiste polsbandje er geen recht op hadden :s ik was er namelijk 1 van!

   • Metal_Girl_Solid

    Plus de mensen die nog geen 16 waren, die konden er ook naar fluiten. (Daar moet ik dan wel weer om lachen, aangezien ze een spel verwachtten wat ze eigenlijk niet eens mogen spelen)

 • Sjoerd Vennema

  Ik wil graag een VIP ticket kopen denk ik maar ik lees hieronder dat het de moeite niet waard is?
  Vorig jaar baalde ik wel dat ik geen VIP ticket had omdat ik heel lang moest wachten overal.

 • Desauzenman

  Vorig jaar kreeg je inderdaad de COD Ghost Prestige edition gratis (ik heb hem namelijk) maar klopt inderdaad wel wat er hier over de polsbandjes word verteld want niet iedereen die in de rij stonden hebben ook de meneer rond zien lopen die deze dus aan het uitdelen was maar goed ik ga gewoon dit jaar weer en neem weer de 2uur eerder kaarten.

 • Bas Klop

  Weet wel dat de extra’s voor de VIP-kaarthouders, en natuurlijk ook de games, uitgevers etc., vanaf ongeveer twee maanden tevoren bekend gemaakt worden. Het kan dus best zo zijn dat de prijs omhoog is gegaan, omdat er wel degelijk iets aan zit te komen voor de VIPs

  • Mert

   Vorig jaar steeg de belasting ook van 19 naar 21%. + omdat de VIP kaarten zo snel uitverkocht waren hebben ze de prijs waarschijnlijk daarom verhoogd.

 • Patrick

  Ik heb inmiddels een early access ticket gekocht. Ik hoop echter wel dat ze deze naam niet te letterlijk nemen en degene die 25 Euro voor een kaartje betalen nog tegemoet zullen komen met exclusiviteiten ten opzichte van de niet early access (vip) kaarthouders, los van alleen het early access gedeelte. Vorig jaar vip kaarten gekocht en dat viel qua “vip” zijn nogal tegen, ik hoop dus dat gezien de kaarten nu duurder zijn hier wel wat mee gedaan wordt! Los daarvan heb ik uiteraard wel weer veel zin in firstlook!

  Groeten

 • Rik

  Hoe laat gaan de deuren bij FIrstlook open als je normale kaarten koopt? (Geen VIP dus)

  • Metal_Girl_Solid

   12 uur. VIP mogen om 10 uur dus naar binnen (als het gaat zoals alle andere jaren)

 • Henning van Suchtelen

  hoelaat begint firstlook2014???

  • Barry

   12 uur normaal 10 uur vip

 • quickssilverr

  Wanneer komt er meer info mbt FirstLook 2014 ??!!!